יותר מבקרים בעמודי המוצר שלנו זה דבר טוב, אבל השגת המבקרים הנכונים חשובה יותר מאשר פשוט לגרום ליותר אנשים להסתכל על הדפים שלנו מבלי לבצע רכישה.
כמה מתוך מאות או אלפי האנשים שלוחצים על הליסט שלך באמת קונים? עדיף בהרבה שיהיו רק 5 מבקרים ביום, שכולם מבצעים רכישה, מאשר 1,000 מבקרים ביום, ורק שניים מהם מבצעים רכישה.
דבר אחד זה להשיג תנועה, עניין אחר, זה להשיג את התנועה הנכונה.
אם אתה מקבל בברכה את כל סוגי התנועה, יש סיכוי ששיעור ההמרה שלך ייפגע, והדירוג שלך ייפגע כתוצאה מכך.
פוסט זה יסביר מהם שיעורי המרה, מדוע הם חשובים וכיצד ניתן לשפר אותם תמורת מעט כסף או ללא השקת כסף בכלל.
מהו שיעור (או יחס) המרה? CVR - Conversion Rate
שיעור ההמרה יכול להצביע על מגוון דברים בהתאם לפעולה שאתה רוצה שהמשתמשים יבצעו.
לדוגמא, נחלק את מספר האנשים שביקרו באתר שלך במספר האנשים שנרשמו לניוזלטר שלך כדי לחשב את שיעור ההמרה עבור הקשמה לקבלת תפוצת אימייל.
באמזון שיעור ההמרה נקבע לפי מספר הרכישות בפועל עבור מוצר מסוים, חלקי מספר הביקורים בעמוד המוצר.
זהו מדד קריטי מכמה סיבות:
זה נותן לך סקירה ברמה גבוהה של תקינות עמודי המוצר שלך.
זה יכול לשפר את הדירוג של המוצר שלך.
זה עוזר לך להעריך את התוצאות של בדיקת A/B של תכני העמוד שלך.
זה עוזר לך לקבוע אילו תחומים דורשים שיפור.
עם זאת, שיעור המרה גבוה לא תמיד מעיד על ביצועים טובים של המוצר שלך. זכור שמבקר אחד שקונה את המוצר שלך שווה לשיעור המרה של 100%. כתוצאה מכך, במקום להסתכל על האחוז, עדיין יש צורך להסתכל על מספר נתונים בפועל.
שיעורי ההמרה של אתרים שמוכרים מוצר או שירות הם בדרך כלל בטווח של 1 עד 2%. עם זאת, כשמדובר באמזון, נתון זה גבוה משמעותית.
בממוצע, רישומי אמזון ממירים בשיעור של 7% עד 20%. הסיבה לכך היא שלקוחות רבים של אמזון כבר מתכננים לקנות משהו, אם לא מיד, אז בקרוב.
זו סיבה נוספת לכך שכל כך הרבה קמעונאים של מסחר אלקטרוני משתמשים באמזון כאחת מהפלטפורמות שלהם למכירת מוצרים.
עם זאת, הסיבה החשובה ביותר לעקוב אחר שיעורי המרה היא שזהו אחד הגורמים שמניעים את הרישומים שלך לראש תוצאות החיפוש. אלגוריתם ה A9 של אמזון משתמש בשיעורי המרה ומהירות מכירות כדי לדרג מוצרים בתוצאות החיפוש.
כתוצאה מכך, אם לרישום שלך יש שיעור המרה נמוך, סביר להניח שהמוצר שלך יוצג בתחתית תוצאות החיפוש או אפילו בעמודים אחוריים - מקום שמעטים אם בכלל מגיעים אליהם.
כיצד לחשב שיעור המרה?
שיעור המרה = (סה"כ המרה) / סה"כ ביקורים בעמוד
שיעור ההמרה הממוצע באמזון הוא 9.87%. כמובן, כמו בכל מדידה, הממוצעים הללו משתנים מאוד בהתאם להתמחות.
לקוחות רוצים לחפש ולהשוות מוצרים לפני שהם מקבלים החלטת רכישה, כך שלמוצרים יקרים יותר ($100+) יש לרוב שיעורי המרה נמוכים יותר.
מלבד אמזון, שיעור ההמרה הממוצע של מסחר אלקטרוני הוא כ-1.33%. זה מתורגם לשיעור המרה ממוצע של אמזון PPC של 9.89%, המדגים את האפקטיביות של פרסומות באמזון. אלו הם הלקוחות הפוטנציאליים שבתחתית המשפך ששואפים לקנות.
שיעורי המרה בהקשר:
למרות ששיעור ההמרה הוא נתון חשוב בפני עצמו, חשוב גם להבין את הגורמים המשפיעים עליו:
כאשר מסגרות זמן וגדלי מדגם מורחבים, שיעורי ההמרה נעשים מדויקים יותר. אחרי הכל, כאשר יש יותר מידע זה תמיד טוב יותר.
תחרות חזקה ורבה מפחיתה את שיעורי ההמרה מכיוון שללקוחות יש יותר אפשרויות מצוינות לבחירה.
הרווח קודם. זה לא משנה כמה גבוה שיעור ההמרה שלך אם אתה לא מרוויח כסף. ודא תמיד ששיעורי המרה מוגברים מייצרים מספיק הכנסה כדי לכסות עלויות.
מהו שיעור המרה טוב לאמזון?
קשה להגדיר שיעור המרה "טוב" באמזון מכיוון שהוא משתנה בהתאם למוצרים והקטגוריה שאתה מוכר. שיעור המרה סביר באמזון צריך להיות בין 10% ל-15% בממוצע בהנחה שיש מספיק תנועה אתה מנצל אותה באופן מיטבי.
איך אתה יכול לפקח על שיעורי ההמרה שלך באמזון?
מעקב אחר המרות באמזון דורש רק כמה שלבים:
שלב 1: מתפריט הדוחות, בחר Business report.
שלב 2: בדוק את נתוני המכירות והתנועה Sales and Traffic.
שלב 3: מצא את העמודה Order Item Session Percentage. שם תראה את שיעור ההמרה שלך.
שלב 4: שלבו את כל האלמנטים באפשרות זו.
שלב 5: חפש דוחות שמציגים "By Child Item" כדי לקבל נתונים לפי מוצר.
סיבות לשיעור המרה נמוך
אם שיעור ההמרות שלך נמוך מהממוצע, סביר להניח שהליסט, הפרסום שלך או שניהם דורשים תשומת לב מוגברת, ויש כמה גורמים שיש לקחת בחשבון.
1. אופטימיזציה של עמוד המוצר
פרטי מוצרים שאינם מושכים או לא ברורים הם סיבה נפוצה לאחוזי המרה נמוכים. לקוחות עשויים להיות לא בטוחים לגבי המוצר שלך מכיוון שהתמונה הראשית שלך גרועה או שסך התמונות שלך מכילה רק תמונה אחת או שתיים. בנוסף, ייתכן שיש לך כותרת לא ברורה או לא ספציפית מספיק או תיאור מוצר שאינו מפורט מספיק. אם קונה מבקר בדף שלך ואינו בטוח מה הוא יקבל מההצעה שלך, הוא כנראה יחליט לקנות במקום אחר.
מצד שני, אולי תיאור המוצר שלך קבור במילים ארוכות. לא סביר שלקוחות יגלשו ברישום אם הוא לא פשוט להבנה ומפורט מספיק כדי לזכות באמון שלהם במוצר. כתוצאה מכך, לא סביר שהם יבצעו רכישה. שיפור התכנים בעמודי המוצר ישפרו את שיעור ההמרה של הליסט שלך וזה יכול לשנות את המשחק.
2. ביקורות
גורם נוסף שתורם לאחוזי המרה נמוכים הוא ביקורות גרועות או לא מספיקות. כאשר לקוחות רואים מוצר עם שלושה כוכבים בלבד או ביקורות קריטיות עם טענות על איכות המוצר, הם יחשדו כי תהיה להם חוויה גרועה עם המוצר שלך.
3. מחיר
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא התמחור. אם המוצר שלך במחיר מופקע, או אפילו במחיר נמוך, פחות סביר שתמכור אותו. אם המחיר גבוה מדי, הקונים יחפשו חלופות זולות יותר; אם המחיר נמוך מדי, ייתכן שאתה מתקשר לרמת איכות נמוכה יותר. כדי להמיר, המחירים שלך חייבים להיות תחרותיים.
4. פרסום
עמודי המוצר הם תחום אחד שבו ההמרה שלך עשויה לסבול. קמפיינים פרסומיים הם דוגמה נוספת. ייתכן שאתה מציע על מילות מפתח שגויות או רחבות מדי. אם אתה מוכר ארנק נשים צולב גוף, אבל אתה מגיש הצעות על "ארנק נשים" במקום "ארנק נשים צולב גוף", הפריט שלך ילך לאיבוד במבול התוצאות, ושיעור ההמרה שלך ייפגע מכיוון שהוא לא מספיק מדויק עבור הסחורה שלך. אתה גם תבזבז כסף על פרסום שאפשר להוציא על מילות מפתח רווחיות יותר.
איך אתה יכול לשפר את שיעור ההמרה שלך בפרסום באמזון?
שיפור שיעור ההמרה שלך מועיל לכל היבט של העסק שלך, הן במישרין והן בעקיפין. כאשר שיעור ההמרה שלך גבוה, זה אומר שהמוצר שלך לא רק פופולרי, אלא שהאלגוריתמים של אמזון יתגמלו את המותג שלך על ידי דירוג הרישום שלך גבוה יותר בתוצאות החיפוש, וכתוצאה מכך מכירות רבות יותר.
כדי להגדיל את שיעור ההמרה שלך, עליך להתמקד בהפיכת חווית הקנייה לפשוטה ככל האפשר עבור קונים באמזון עם כוונה גבוהה לרכוש. הנה כמה אפשרויות.
1. בצעו אופטימיזציה של עמודי המוצרים:
כבר דנו בזה, אבל המראה של הרישום שלך הוא קריטי למידת הביצועים שלו. מכיוון שהתמונה הראשית, הכותרת והמחיר הם הדברים הראשונים שקונה רואה בזמן גלילה ברשימת מוצרים, הם חייבים להיות ללא רבב.
מלבד זאת, התמונות הן קריטיות, במיוחד כשיותר אנשים קונים בסמארטפונים שלהם. כאשר צרכן לוחץ על מוצר במכשיר נייד, הדבר הראשון שהוא רואה הוא התמונות שלך, ואם הם גוללים רק עוד קצת, הם מוצאים את כפתור הקנייה - אין תיאור מוצר או תוכן A+ כפי שזה מופיע באתר דסקטופ.
וזה לא קשור רק בתמונות - מכיוון שזה יכול להיות הדבר הראשון שקונה רואה, תרצה להפוך אותה לערמת תמונות משמעותית עם תמונות באיכות גבוהה ובמקרים מסוימים, גרפיקת הדרכה שיכולה לעזור לקונה ללמוד כיצד להשתמש במוצר שלך. ככל שלקוח מבין מהר יותר מה הוא רוכש, כך שיעור ההמרה שלך גבוה יותר.
התמונות שלך צריכות לא רק להראות את הסחורה, אלא גם למכור אותן. השתמש בתמונות שלך כדי להדגיש תכונות מושכות, להדגים כיצד המוצר שלך עובד, לשלב משוב חיובי מלקוחות בתמונות שלך, להגיב לשאלות נפוצות וכו'. אתה רוצה שאנשים יבינו את הבעיות שהמוצר שלך יכול לפתור פשוט על ידי התבוננות בתמונה שלו בפעולה.
עם זאת, רק בגלל שהתמונות מופיעות לראשונה בנייד לא אומר שיש להתעלם מהתיאור. לקוחות המשתמשים במכשירים ניידים יצטרכו לגלול למידע נוסף, בעוד שמשתמשי מחשב יראו את התיאור מיד. ודאו שהמידע שאתם מציגים בתיאור הוא פשוט להבנה (קל לרפרף אפילו טוב יותר). עדיף להשתמש בנקודות תבליט (בולטים) כדי להרחיב את המידע שמופיע בתמונות.
הקופי שלך צריך להיות תמציתי, מרתק ואינפורמטיבי כדי שלקוחות יוכלו להבין במהירות מי אתה כחברה ומה המוצר שלך יכול לעשות עבורם.
2. הציעו הנחות:
קונים נוטים הרבה יותר לרכוש מוצר כשהם מבינים שהם מקבלים עליו עסקה מצוינת. ברור שלא תרצו להציע הנחות כל הזמן, אבל מבצע מיוחד על מוצר מדי פעם יעזור להגדיל את ההמרות. זה עוזר לך להישאר תחרותי ומורגש.
3. שפר את חווית הלקוח:
שיעורי המרה גבוהים יותר, יהיו לעסקים המספקים חוויות רכישה בלתי נשכחות ללקוחותיהם, בין אם באמצעות משלוח, אריזה, מסעות פרסום בדוא"ל או שירות לקוחות. הם מבססים אמון ומייצרים רגש למותג שלהם כדי לבנות נאמנות, וקהל לקוחות נאמן הוא בסיס לקוחות שמבצע המרה.
4. צרו משפך מכירות רב-ערוצים:
שיטה נוספת להגדלת שיעורי ההמרה היא הפניית מכירות מערוצים אחרים, כמו פייסבוק או אינסטגרם, לדף נחיתה שמפנה את המבקרים למוצרים שלך באמזון. זה מאפשר למבקרים לקבל הבנה טובה יותר של המוצר שלך לפני שהם מבקרים ברישום שלך כדי לקנות אותו. אם הם אוהבים את מה שהם רואים בדף הנחיתה שלך וילחצו לרישום שלך, סביר מאוד שהם יבצעו המרה. זה דורש קצת יותר עבודה, אבל זו אסטרטגיה למשיכת קונים בעלי כוונות גבוהות.
5. מנפו ביקורות:
כאשר קונה מבקר באתר, אחת הסיבות שהוא לא קונה משהו היא שאין מספיק הוכחות חברתיות כדי לשכנע אותו שזה מוצר טוב. כאסטרטגיה לטפל בזה, כלול ביקורות בולטות של קונים בתכנים שלך או היה אגרסיבי בתגובה לביקורות שליליות. זה יפיג את החששות של הקונים הפוטנציאליים שלך וייתן להם ביטחון שתהיה להם חוויה חיובית.
התגים של אמזון על מוצרים יכולים לספק הוכחה חברתית נוספת: אמזון's Choice, Best Seller, Climate Pledge Friendly ובאנרים אחרים הם רק כמה דוגמאות לבאנרים שיכולים להגביר את האמון בהצעה שלך.
לסיכום
שיעור ההמרה שלך באמזון לא רק מראה כמה מהמבקרים בדף שלך קונים את המוצר שלך, אלא הוא גם מראה כמה כסף אתה מרוויח. זה גם מעלה את הדירוג של המוצרים שלך, וכתוצאה מכך יותר ביקורים לאורך זמן.
ישנן מספר דרכים להגדיל את שיעור ההמרה שלך. הזכרתי כמה מהם במאמר זה, אבל יש עוד הרבה.
Comments